
איתן סבג התנדב ללוות את ההורים בהתנדבות מלאה! מעבר למקצועיות היוצאת דופן שלו מדובר באדם עם ערכים ולב ענק❤️
כולנו נהיה אסירי תודה לנצח🙏
הנני מתכבד לכתוב אודותיך כעיתונאי אשר הגיע לסקר את משפטה של גב' שני רגינסקי (ייצגת את האימהות ואת הפעילה החברתית אשר נתבעו על-ידי רגינסקי). בתוקף תפקידי ככתב, זכיתי להתרשם מעבודתך המקצועית.
(למעשה, במהלך עבודתי העיתונאית בפרשת גב' רגינסקי, אשר על פי קביעותיו הנחרצות של בית המשפט הנכבד מגלה התנהלות מעוררת חרדה כלפי הקטינים בעיר עפולה (משפחתון פרח), נגלתה לעיניי אישיותך המופלאה ומסירותך חסרת הפשרות למען עשיית צדק)
התרשמתי עמוקות מיכולתך הייחודית לשלב מצוינות משפטית ברמה הגבוהה ביותר עם רגישות אנושית מרגשת. נלחמת בעוצמה של אריה באולם בית המשפט - לא רק כעו"ד מן השורה, אלא כשליח ציבור הפועל למען צדק מוחלט.
מעבר לכישוריך המשפטיים המעוררים השתאות, ליבי נשבה נוכח מחויבותך העמוקה לקהילה. העובדה כי הינך מעניק ייצוג משפטי בהתנדבות לאימהות שנפגעו ולפעילים חברתיים אשר הקימו מיזם מיוחד, מעידה על אצילות נפש יוצאת דופן. אף בימים טרופים אלה, תחת אזעקות וטילים בצפון, הינך ממשיך להתייצב ולהעניק את שירותיך המשפטיים בכל מקום - זוהי דוגמה מופתית למסירות נפש ואהבת הזולת.
הוריך ראויים להוקרה עמוקה על שהצליחו לחנך אדם אשר רואה בעיסוקו המשפטי לא רק מקצוע, כי אם ייעוד נעלה. הינך מגלם בפועלך את הערכים הנשגבים ביותר - להיות אדם קודם כל, להיות אזרח למופת, להיות ציוני גאה, ולהושיט יד לחלש.
בעולם הנוטה לעיתים לציניות ואכזריות, אנשים כמותך מזכירים לנו כי עדיין יש מקום לאמונה בטוב וכי קיימים אנשי מקצוע הרואים בעיסוקם שליחות אנושית טהורה. אתה לא רק עו"ד מצטיין - אתה מגדלור של צדק, חמלה ומקצועיות, בעיניי, עורך הדין הטוב ביותר במזרח התיכון.
תודה על היותך מופת למצוינות משפטית המשולבת באנושיות מרגשת. בזכות אנשים כמותך, יש לנו חברה טובה יותר ומדינה שלמה יותר.
בהערכה עמוקה ובהוקרה רבה,
דים אמור
עיתונאי, מערכת "מעקב"
אדם ששמו הולך אחריו.
עונה על כל שאלה בכל זמן ואכפתי.
ממליץ בחום שווה כל שקל
שמחתי לפגוש אותך ולקבל ממך את השירות והמענה החיובי המקצועי ביותר האיכותי ביותר והכי חשוב השירותי ביותר שיכולתי לקבל
פשוט תודה על הכל אתה מס' 1
ללא עוררין !
נתן לי יחס אישי, דאג שארגיש בנוח, וטיפל בכל דבר שהיה צריך.
אני ממליץ בכל הכוח.
ראוי להמלצה בכבוד רב
התיישנות עבירות במשפט פלילי
התיישנות עבירות במשפט פלילי
התיישנות מהווה מחסום דיוני מפני הגשת כתב אישום. הרציונאל לכך הוא שלא ניתן לרדוף אדם לנצח, ומכל מקום חלוף הזמן לכשעצמו יוצר קושי ראייתי. לפיכך אף אם במקרה מסויים קיימות לכאורה ראיות מוצקות לכך שנעברה עבירה, לא ניתן להעמיד בגינה לדין במידה וחלפה תקופת ההתיישנות, אלא אם קיימת הוראה מיוחדת מחריגה בחוק, המאפשרת זאת. תקופת ההתיישנות משתנה בהתאם לסיווג העבירה וחומרתה. כדי לחשב את תקופת ההתיישנות, יש לבחון באיזה עבירה מדובר, והאם התרחש “אירוע מפסיק” לצורך חישוב תקופת ההתיישנות, כפי שיבואר להלן.
סיווג העבירות לפי חומרתן
(1) “פשע” – עבירה שנקבע לה עונש חמור ממאסר לתקופה של שלוש שנים;
(2) “עוון” – עבירה שנקבע לה עונש מאסר לתקופה העולה על שלושה חודשים ושאינה עולה על שלוש שנים; ואם העונש הוא קנס בלבד – קנס העולה על שיעור הקנס שניתן להטיל בשל עבירה שעונשה הוא קנס שלא נקבע לו סכום;
(3) “חטא” – עבירה שנקבע לה עונש מאסר לתקופה שאינה עולה על שלושה חודשים, ואם העונש הוא קנס בלבד – קנס שאינו עולה על שיעור הקנס שניתן להטיל בשל עבירה שעונשה הוא קנס שלא נקבע לו סכום.
תקופת ההתיישנות לפי סיווג לעבירות
(1) בפשע שדינו מיתה או מאסר עולם (רצח) – עשרים שנים;
(2) בפשע אחר – עשר שנים;
(3) בעוון – חמש שנים;
(4) בחטא – שנה אחת.
הערה חשובה: אין מדובר במניין שנים טכני. ישנן נסיבות אשר בכוחן “להקפיא” את מירוץ ההתיישנות, עד לסיום פעולה מסויימת, ובכך להאריך את תקופת ההתיישנות. כאשר מדובר עבירות פשע ועוון, אם בתוך תקופת ההתיישנות נפתחה החקירה / או הוגש כתב אישום / או התקיים הליך מטעם בית המשפט – יחל מנין התקופות לחישוב ההתיישנות מיום ההליך האחרון (בחקירה או מיום הגשת כתב האישום או מיום ההליך האחרון מטעם בית המשפט) הכול לפי המאוחר יותר.
חריג לתקופת התיישנות – עבירות מין בקטין
מחסום ההתיישנות שונה כאשר מדובר בעבירות מין נגד קטין. המחוקק הרחיב את תקופת ההתיישנות על מנת לאפשר לקטינים תקופת “הבשלה” והתבגרות שתאפשר להם הגשת התלונה. הרציונל לכך הוא שקטינים באופן טבעי חלשים יותר, אינם מכירים בזכויותיהם, וחוששים להתלונן נגד מבוגר או אחראי שפגע בהם. סעיף 354 בחוק העונשין קובע סייג לתקופת ההתיישנות, לפיו חישוב מניין תקופת ההתיישנות בנוגע לעבירות מין שבוצעו בקטין תחל ביום שמלאו לקטין עשרים ושמונה שנים; כלומר, בעבירה מסוג פשע, כגון אינוס, שתקופת ההתיישנות לגביה היא 10 שנים, יוכל הקטין להגיש תלונה עד הגיעו לגיל 38 שנים. יחד עם זאת, אם חלפו עשר שנים מיום ביצוע העבירה, לא יוגש כתב אישום אלא באישור היועץ המשפטי לממשלה. אישור זה אמור להוות “מנגנון מסנן” שמאזן בין תקופת ההתיישנות הארוכה ובין האינטרס הציבורי למצות את הדין עם העבריין הפוטנציאלי. בנוסף, קובע החוק כי לצורך הרשעה בעבירה בעקבות תלונה שהוגשה למשטרה לאחר שמלאו לנפגע העבירה עשרים ושמונה שנים, דרושה תוספת ראייתית מסוג חיזוק.