צו מניעת הטרדה מאיימת
צו מניעת הטרדה מאיימת / צו הרחקה
משרד עו”ד איתן סבג עוסק בניהול הליך על פי חוק למניעת הטרדה מאיימת. בקשה לצו על פי הוראות חוק זה שכיחה בסכסוכים אזרחיים, אולם לא אחת ההליך מהווה “יריית פתיחה” לפני הליך פלילי, כאשר מוגשת תלונה על ידי אחד הצדדים. לפיכך, מוטב בהליך מסוג זה להיות מיוצג על ידי עו”ד. עוד יש לציין כי הפרת צו היא עבירה על החוק העשויה לגרור סנקציות ואף כתב אישום.
מי יכול לבקש צו?
כל אדם יכול לפנות אל בית המשפט השלום ולהגיש בקשה למתן צו מניעת הטרדה מאיימת כנגד אדם אחר. בית המשפט מוסמך לתת צו ארעי על יסוד הבקשה במעמד צד אחד שתוקפו לא יעלה על 7 ימים, וזאת עד לקיום הדיון במעמד הצדדים. מטרת חוק למניעת הטרדה מאיימת היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו.
מהי הטרדה מאיימת?
על פי הגדרת החוק “הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו”. בין השאר, באחד מאלה:
- בבילוש, במארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או בפגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת.
- בנקיטת איומים בפגיעה בו או במאיים עצמו.
- ביצירת קשר עמו בעל פה, בכתב או בכל אמצעי אחר.
- בפגיעה ברכושו, בשמו הטוב, או בחופש התנועה שלו.
במסגרת צו מניעת הטרדה מאיימת בית המשפט יכול לאסור:
(1) להטריד את הנפגע, בכל דרך ובכל מקום;
(2) לאיים על הנפגע;
(3) לבלוש אחר הנפגע, לארוב לו, להתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או לפגוע בפרטיותו בכל דרך אחרת;
(4) ליצור קשר בעל פה, בכתב, או בכל אמצעי אחר;
(5) הרחקה מסוימת מדירת מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או ממקום לימודיו של הנפגע או ממקום אחר שהנפגע נוהג להימצא בו בקביעות;
(6) לשאת או להחזיק נשק, לרבות נשק שניתן מטעם רשות ביטחון או רשות אחרת מרשויות המדינה;
מה תוקף הצו למניעת הטרדה מאיימת?
תוקפו של צו מניעת הטרדה מאיימת לא יעלה על שישה חודשים. בית המשפט רשאי להאריך שוב את תוקפו של הצו, ובלבד שהתקופה הכוללת לא תעלה על שנה; ואולם מנימוקים מיוחדים שיפורטו בהחלטתו, רשאי בית המשפט להאריך את תוקפו של הצו לתקופה כוללת שלא תעלה על שנתיים.
לייעוץ ולייצוג בהליך על פי חוק למניעת הטרדה מאיימת ניתן ליצור קשר עם משרדנו באמצעות טופס יצירת קשר או בנייד 050-6846840.
***המידע המובא במאמר כללי, על אחריות הקורא בלבד, ואיננו בגדר עצה משפטית או תחליף לייעוץ משפטי.