דיון הפקעה / בקשה לביטול שחרור מוקדם
דיון הפקעה / בקשה לביטול שחרור מוקדם ממאסר
ועדת השחרורים שהחליטה כי אסיר ישוחרר שחרור יכולה לבטל את החלטת השחרור. דיון במסגרת שכזאת מכונה דיון בבקשת הפקעה או דיון בביטול שחרור על תנאי. מדובר בבקשה אותה מגישה הפרקליטות לועדת השחרורים, בצירוף מסמכים או מידע המהווים את העילה לבקשת הביטול. העילות העיקריות לביטול הן: ביטול שחרור בשל עבירה נוספת וביטול שחרור בשל הפרת תנאי אחד או יותר מתנאי הרישיון.
דיון הפקעה / בקשת ביטול שחרור בשל ביצוע עבירה נוספת
חוק שחרור על תנאי ממאסר קובע (סעיף 20) כי אסיר ששוחרר על-תנאי ועבר עבירה נוספת בתקופת התנאי, תבטל הועדה את שחרורו ותחייבו לשאת מאסר שאורכו כאורך תקופת התנאי. יחד עם זאת, אין מדובר בחובה, שכן על אף הוראת חוק הנ”ל הועדה רשאית, בנסיבות מיוחדות, להחליט, מנימוקים שיירשמו, על המשך השחרור בתנאים שנקבעו על ידה או בתנאים אחרים שתקבע, ובלבד שלא הוטל על האסיר עונש מאסר בפועל בשל העבירה הנוספת שעבר האסיר בתקופת התנאי. במקרה והועדה החליטה להאריך את תקופת התנאי, רשאית היא לקבוע כי האסיר ישוב לשאת מאסר לתקופה קצרה מאורך תקופת התנאי, אולם לא פחות ממחציתה.
דיון הפקעה / בקשת ביטול שחרור בשל הפרת תנאי
חוק שחרור על תנאי ממאסר קובע (סעיף 21) כי אסיר ששוחרר על-תנאי והפר תנאי מן התנאים שהטילה עליו ועדת השחרורים במסגרת החלטה לשחרור שחרור מוקדם, רשאית לבטל את השחרור ולחייב את האסיר לשאת מאסר שאורכו כאורך תקופת התנאי או חלק ממנה. גם כאן אין מדובר בסמכות חובה, ועדת השחרורים רשאית שלא לבטל את השחרור, ובמקום זאת להזהיר את את האסיר לבל ישוב להפר את תנאי שחרורו, וכן לקבוע תקופת תנאי חדשה. יש לציין כי במקרה בו הופר תנאי, לועדה סמכות רחבה יותר מאשר מקרה בו עבר המשוחרר עבירה.
למשרד עו”ד איתן סבג ניסיון רב בייצוג אסירים, הן בעתירות והן בפני ועדת השחרורים / ועדת שליש.
ליצירת קשר, 050-6846840.